Inscripcions curs “L’art d’explicar la història”:
la construcció de guions, la recreació i les disciplines aplicades a la Història Viva
Formació en línia amb dues sessions presencials*.
Els dilluns i dimarts de 18.30h a 20.30h, del 18 de novembre al 17 de desembre del 2024. Places limitades.
*Les dues sessions presencials es faran a Barcelona, al Museu d’Història de Catalunya, el dissabte 30 de novembre (de 14.30h a 19.00h).
Preu del curs:
140€ per a pagaments fins al 3 de novembre.
170€ per a pagaments a partir del 4 de novembre.
– 20% de descompte per a professorat, estudiants i antics participants a les trobades Tempus Fugit, professionals acreditats en les àrees de: patrimoni i museus, història, arts escèniques i visuals, turisme, gestió cultural, cultura comunitària i educació social.
– 70% de descompte per a persones a l’atur o amb carnet de discapacitat.
Podeu consultar el llistat complet de preus AQUÍ
Pagament mitjançant Bizum, targeta de crèdit/dèbit o transferència (informació al correu que rebreu un cop realitzada la inscripció).
Moltes gràcies pel vostre suport!
Contingut del curs
Formació online amb dues sessions presencials (impartides en un sol dia). Durada de cada sessió: 2h.
1. Però de què parlem quan parlem d’Història Viva? Terminologia i conceptes clau. (Gemma Sebares, Didpatri)
2. Com fer àgil, fiable i accessible la recerca de fonts: eines i metodologies. (Isabel Boj, Didpatri)
3. L’art d’explicar històries: de les sèries als guions de teatre, tècniques per a escriure un guió interessant i la seva relació amb la base històrica (Roger Bastida, assessor històric de TV i escriptor)
4. Recursos didàctics per a l’aprenentatge de la història, la gamificació i altres mitjans. (Maria José “Ayo” Peiró, Aur-Art)
5. Com fer arribar la història als joves a partir de l’escriptura (Luis Vivas, professor d’història a Quart de Poblet, València. Metodologia i didàctica. Lecciones de nuestros abuelos i Lecciones robadas)
6. De la comunitat a l’escena, eines per a apoderar els participants d’un poble, d’un barri, d’una comunitat. (Mercè Zegrí, Cooperativa La f@brica)
7. L’impacte emocional: recursos per a expressar-se i créixer tot recuperant la memòria històrica. (Àgia Luna, Artixoc)
8. Taller pràctic sobre recreació de guerra, del gran al petit format. (Oriol Miró, Recreació històrica i patrimoni junts) Sessió PRESENCIAL
9. Inicació pràctica a la interpretació amb una mirada sobre el guió escènic. (Santiago Rusiñol, Artixoc) Sessió PRESENCIAL
FORMULARI D’INSCRIPCIÓ
Heu de rebre una còpia del formulari a l’adreça electrònica que prorcioneu al formulari. Sinó, si us plau, comproveu el vostre correu brossa. Gràcies.
Si voleu més informació o si teniu problemes amb la inscripció ens podeu contactar mitjançant aquest formulari o per WhatsApp al 660 715 087 (Artixoc – Escena Històrica).
LA INSCRIPCIÓ NOMÉS ES FORMALITZARÀ AMB LA CONFIRMACIÓ DEL PAGAMENT DEL CURS.
Consulteu també les pàgines Curs L’art d’explicar la història, Tempus Fugit 2022 i Tempus Fugit 2023, i @artixoc i @escenahistorica.