Can Batlló Històric

Can Batlló Històric és el nom que rep el primer projecte dedicat al Teatre Històric dins del recinte de l’antiga fàbrica de Can Batlló, al barri de la Bordeta (Districte de Sants-Montjuïc, Barcelona). També és el nom inicial de l’actual programa Escena Històrica.

És un projecte que es condueix des del principi amb el suport i la supervisió d’un grup d’experts i professionals però també gràcies a la contribució dels veïns i veïnes del barri de la Bordeta, i tots aquells que se sumen a la iniciativa. Els actors i actrius són amateurs del districte.

Diverses entitats, organismes, empreses i institucions públiques sumen per fer possible aixecar el primer espectacle de gran envergadura i realitzat per l’esforç de la comunitat local, en un entorn natural patrimonial en vies de recuperació. L’espectacle s’anomenarà En Temps del senyor Muñoz, Can Batlló als anys 40  i s’estrenarà el juliol del 2017.

En el recompte de persones involucrades apareix la xifra de 131 individus involucrats, amb un percentatge de gent de totes les edats i sexes bastant repartit. El to desenfadat de l’obra conté trets de recreació històrica mesclada amb ficció històrica i paròdia.

Posteriorment es realitzen una sèrie de sortides, de rutes històriques guiades pel barri de La Bordeta, la filmació d’un vídeo promocional del projecte estrenat el 2018, La història et crida (que podeu veure aquí sota), i una segona obra de teatre Don Julio, el retorn, que s’estrenarà dos anys després al recinte de l’antic mercat del Born, entre d’altres iniciatives.

Podeu trobar un informe complet i altra documentació sobre aquests primers passos del programa a l’apartat de transparència.