Teatre Històric

Escena Històrica és un projecte que aposta pel teatre històric fet sobre una base popular de veïns i veïnes dels barris de Barcelona. És una manera d’acostar la història a espectadors, visitants i alumnes. La història explicada per la ciutadania ens fa ser més responsables i ens ajuda a entendre perquè les coses són com són.

La història importa i importa molt.

La nostra visió és convertir el projecte en la unió de l’art dramàtic i la història. Volem explicar-la amb una mirada fresca, divertida, propera, sense oblidar el rigor i la recerca científica. Escena històrica són un conjunt d’activitats encapçalades per obres i animacions teatrals que recreen, amb l’escriptura de guions adaptats, passatges del passat de la Barcelona antiga i el moviment industrial català. Però també hi trobem: audiovisuals, visites guiades, estudis sobre tècniques de l’espectacle (maquillatge, perruqueria i vestuari d’època) i impuls econòmic (protecció del comerç antic).

Tenim per missió apropar la vida de fets i persones que van viure al voltant de les fàbriques i la seva quotidianitat per mitjà d’eines de fàcil “digestió” i ho fem des de la pràctica de la cultura per la transformació de la societat, ja que ho realitzem amb l’ajuda i l’empenta dels veïns i veïnes de la zona. Can Batlló i la Bordeta són el bressol d’un projecte molt necessari pels temps que vivim.

 

Vídeo

 

Galeria de fotos