Accions educatives

El projecte “Escena Històrica” agrupa diferents accions formatives ja sigui en entorn privat o bé en context de l’educació pública. Les formacions tenen l’objectiu de preservar oficis estilístics basats en la tradició per evitar que caiguin en l’oblit. Val a dir que són una font d’enriquiment, també amb visió de recuperar ensenyaments vàlids i amb possibilitats de fer emergir nou talent, nova riquesa econòmica i treure de l’atur o la precarietat sobretot el públic femení.

El curs, també anomenat “Escena històrica” va ser engegat per l’entitat Artixoc el 2019 amb un èxit de resultats: 5 persones van trobar feina en el camp de la perruqueria, el maquillatge i el vestuari. 35 alumnes van cursar més de 90 hores lectives amb professors especialistes i visites acompanyades a espais de cultura com el Teatre Nacional de Catalunya, l’empresa Època o el Museu de la Indumentària i el Disseny.

Aquesta experiència se suma a la voluntat de fer de la unió de la història i les arts escèniques un enriquiment que vagi més enllà d’allò immaterial.

Per a més informació consulteu: Curs Estilisme d’Època.

També s’ha produït un vídeo-clip musical històric protagonitzat pels alumnes de l’IE El Til·ler a Sant Andreu (Barcelona), al barri de Bon Pastor. El títol del vídeo-clip és “La Rumba de Bon Pastor”. Teniu més informació a: Fluxos – Bon Pastor.

I per a centres educatius, AFAs i entitats de lleure disposem de les sortides didàctiques per a joves i infants: La Petita Botiga de l’Àvia.