Policarp Prats Montsalvatge

Policarp Prats Montsalvatge
Policarp Prats Montsalvatge

Policarp Prats va ser un obrer de la fàbrica de Can Batlló (Bordeta – Sants), empresa de la qual arribaria a ser director durant el període en què la fabrica va ser col·lectivitzada. Veí de la Bordeta, Prats va viure al 156 del carrer dels Jocs Florals i va estar afiliat a la CNT.

Nascut l’any 1884, Policarp Prats Montsalvatge als vuit anys va entrar a treballar a la fàbrica de Can Batlló, on el seu pare, també anomenat Policarp Prats, hi feia de porter. El juliol de 1936, en produir-se la revolució social, molts amos i gestors de les fàbriques van marxar fora de Catalunya. Sembla ser que la família Batlló, propietària de la fàbrica, va marxar a França. En aquest moment els comitès obrers es van fer càrrec de la gestió de les fàbriques i es va iniciar així la col·lectivització. 

El comitè de Can Batlló va escollir en Policarp, que llavors només era un peó ras, com a director de la fàbrica. Durant la Guerra Civil la seva dona, Ramona Batlle, que era de la Garrotxa, va marxar amb els fills a Olot, ja que les mancances a Barcelona eren més grans. Una separació que es va perllongar durant la Postguerra durant més de vint anys. En finalitzar la guerra en Policarp va recuperar el seu lloc a la fàbrica com a peó.  

 

Per a saber-ne més:

  • PRATS BATLLE, Joan i PRATS VILARRASA, Duaita. Records d’una vida. Biblioteca d’Olot, Col·lecció local. 2007