Don Julio, el Retorn

| Vídeo | Galeria de fotos |

Estrenat el 24 de novembre del 2019 al recinte del Born Centre de Cultura i Memòria “Don Julio, El retorn” és un espectacle teatral de recreació històrica en clau d’humor que forma part del conjunt d’activitats i d’actuacions, de preservació de la memòria històrica del barri de La Bordeta (Sants – Montjuïc), englobats en el projecte Can Batlló Històric. L’obra recupera alguns dels personatges de l’espectacle “En temps del senyor Muñoz – Can Batlló als anys 40” (estrenat el 2017) amb un guió completament nou, una nova localització i un context històric lleugerament diferent.

 

Sinopsi

Any 1945. Als Jardins de la residència Muñoz es celebra una festa per donar a conèixer els èxits empresarials de Don Julio. Hi ha la flor i nata de l’alta societat franquista: el Governador Civil, El Bisbe Modrego i altres il·lustres convidats. També Carmen Villalonga, filla del propietari del Banc Central, amb qui Don Julio contraurà matrimoni més endavant. La vetllada transcorre amb normalitat… bon xampany, bona música i bona companyia.

El públic es trobarà en una recreació que farà història en els inicis de la vida del magnat estraperlista i que reunirà no només les altes esferes sinó també el rerefons de misèria i de repressió de l’època.

Podeu trobar un informe i altra documentació sobre aquestes obres a la pestanya de transparència.

 

Vídeo

 

Galeria de fotos