Curs Estilisme d’Època

CURS PER IMPULSAR LA INSERCIÓ LABORAL DE PERSONES VULNERABLES

MAQUILATGE I PERRUQUERIA

CREACIÓ DE VESTUARI D’ÈPOCA

Els mòduls formatius han girat entorn d’eixos comuns com són: formació en temes laborals, creixement personal i coneixements específics sobre creativitat, estètica i modelatge d’època.
Curs d'Estilisme d'Època
Ha capacitat a un total de 35 alumnes repartits en 2 blocs (els alumnes han escollit una o altra modalitat, algun alumne ha realitzat les dues formacions alhora): bloc maquillatge i perruqueria, i bloc vestuari i complements, i el bloc formatiu comú i troncal. Les classes lectives s’han dividit en una part teòrica i tècnica i una de pràctica. Els alumnes han fet entre 100 i 150h en pràctiques en projectes, empreses, institucions culturals i tallers professionals. S’han realitzat 5 sortides culturals a museus i centres professional del món de l’espectacle.

L’àmbit de treball general del projecte és la ciutat de Barcelona. No obstant això, hem posat èmfasi per facilitar l’accés al curs a persones provinents en primer lloc del barri de La Bordeta; en segon lloc, persones de tot el districte de Sants-Montjuïc i en tercer, de Barcelona en general.

Aquest programa formatiu va adreçat a col·lectius de persones que, afectades per tenir alguna dificultat laboral, vulguin millorar les seves possibilitats laborals o directament aprofitin aquesta formació per a entrar dins el món del treball. Està pensada per a perfils amb menor formació o que no han adquirit les habilitats per desenvolupar ocupacions fora del seu sector concret.

Formadors edició 2019: Montserrat Soriano (Prelaboral), Anna Ester (Història de l’art i estilisme), Karlos Kosas (Estilisme creatiu), Esther Molina (Sastreria), Sílvia Muñoz (Especialista en sastreria d’època), Pepe Sánchez (Estètica i perruqueria), Anna Cortés (Pentinats d’època).

Assessorament i visites: Casa Damaret, Teatre Nacional de Catalunya, Museu del Disseny de Barcelona, Museu d’Art Nacional de Catalunya, Vestir l’Època.