L’equip

ARTIXOC
 
 
 
El projecte està liderat per Artixoc, una organització sense ànim de lucre fundada el 1998 amb seu al Districte de Sants-Montjuïc de Barcelona.

Podeu visitar la nostra pàgina web: www.artixoc.org

Des del primer moment ens hem envoltat de col·laboradors, gent del barri, veïns i veïnes i institucions públiques i privades i personatges de prestigi cultural, santsencs i bordetencs de tota la vida!

És un moviment col·lectiu que no pot ni vol créixer de manera aïllada. Més de 130 col·laboradors i voluntaris!

Per això connectem amb el nostre entorn!

 

Equip humà

Àgia Luna, directora del projecte. És Llicenciada en Traducció i Interpretació (UAB) i en Gestió Cultural (Mulhouse, França) i completa els seus estudis en seminaris de la Unió Europea i el Consell d’Europa. Treballa en diverses produccions artístiques, tant de música, òpera, dansa o teatre, en companyies de renom com “La Cubana” i“Comediants”. L’any 1998 funda Artixoc, associació que dirigeix actualment. Entre els projectes que condueix destaquen “Punt de pARTIda”, “Festival Artescape”, “Teeeatre”, “Camp de Joc” (Menció als Premis Barcelona Associacions 2006), Animació al barri d’El Pinar (1r Premi a la Rua de carnaval de Rubí). Els treballs més actuals són la direcció general dels espectacles de recuperació de la memòria històrica sobre el recinte Can Batlló “En temps del Sr.Muñoz” i “Don Julio”. Actualment és assessora tècnica en projectes comunitaris, com “Arnau Itinerant” i és membre actiu de la “Xarxa Artibarri, comunitats creatives per al canvi social”.

Anna Ester, directora artística del projecte. Estudia Belles arts (UB). Té una dilatada experiència en el món de la Producció Audiovisual i de Dibuixos animats a Deltagrup S.A., Animadus S.L. i D’Ocón Films. Dirigeix produccions d’envergadura en l’àmbit de la publicitat durant més de 20 anys. També treballa en el programa educatiu de l’Obra Social La Caixa, La Caixa a les escoles, al Museu Picasso. Des del 2011, coordina el departament d’innovació artística i educativa de l’associació Artixoc i ha realitzat la direcció de la producció i disseny d’art de l’espectacle comunitari “En temps del Sr.Muñoz” i “Don Julio”. També s’encarrega dels audiovisuals teatralitzats. És assessora històrica en moltes produccions.

Agustí Giralt, guionista teatral i assessor històric especialista en el Districte de Sants-Montjuïc. És llicenciat en Història per la Universitat de Barcelona l’any 2001. Des de llavors ha treballat en la recerca i la divulgació de la història local dels barri de Sants, Hostafrancs i La Bordeta, especialitzant-se en la industrialització, el moviment obrer,la Segona República i la Guerra Civil. És autor del llibre Del somni al silenci, República i Guerra Civil a Sants, Hostafrancs i La Bordeta,publicat a la col·lecció Riera de Magòria l’any 2012 i dins la mateixa col·lecció és coautor del llibre Inventari de Can Batlló, teixint una història col∙lectiva, publicat l’any 2013. Recentment també ha participat en el llibre col·lectiu Episodis del Moviment Obrer als Països Catalans, de l’editorial Edicions del 1979.

Santiago Rusiñol, director d’actors i coach d’interpretació en projectes de conflictivitat social. Realitza estudis de dansa, interpretació i veu. És professor d’art dramatic a Artixoc des de 2012, especialitzat en el projecte “Teeeatre: Emociona’t, Expressa’t, Estrena’t”, teatre per la integració de joves. Actor en nombrosos espectacles dirigits per Cristina Poch, entre d’altres treballs artístics i guanyador de diversos premis a La Rioja. El 2016 i 2017 condueix la direcció de més de 40 actors als espectacles teatrals comunitari del projecte “Escena Històrica”.

Miquel Adrados, gestor i coordinador tècnic. Inicia la seva relació amb Artixoc a partir de tasques de voluntariat com a educador i gestor de projectes l’any 2000. Actualment s’encarrega de la supervisió econòmica dels projectes i de la realització tècnica, musical i de disseny de so dels muntatges. Dirigeix els equips tècnics i logístics dels projectes de l’entitat.

Víctor Luna, realitzador en vídeo, televisió i publicitat. És dibuixant des dels 17 anys i ha realitzat nombrosos projectes en revistes d’humor, audiovisuals, series i algun llargmetratge per a televisió i cinema. És pioner a Espanya en la creació de dibuixos animats incrustats en imatge real, destacant un programa de televisió setmanal per a RTVE que té una durada de tres anys. Els seus darrers treballs s’han orientat cap a la literatura infantil, creant més de 15 contes sobre dones extraordinàries amb un rerefons de fantasia. També col.labora en la supervissió i creació de guions teatrals del projecte i recerca històrica. És el dissenyador de la cartelleria de “Escena Històrica”.