Policarp Prats Montsalvatge

Policarp Prats Montsalvatge
Policarp Prats Montsalvatge

Policarp Prats va ser un obrer de la fàbrica de Can Batlló, empresa de la qual arribaria a ser director durant el període en que aquesta va ser col·lectivitzada. Veí de la Bordeta, Prats va viure al 156 del carrer dels Jocs Florals i va estar afiliat a la CNT.

Nascut l’any 1884 Policarp Prats Montsalvatge va entrar amb vuit a la fàbrica de Can Batlló, on el seu pare, també anomenat Policarp Prats, hi treballava com a porter. Al juliol de 1936, en produir-se la revolució social molts propietaris i gestors de les fàbriques van marxar fora de Catalunya. En el cas de la família Batlló sembla ser que van marxar a França. En aquest moment els Comitès obrers es van fer càrrec de la gestió de les fàbriques, iniciant-se així la col·lectivització. 

El comitè de Can Batlló va escollir a Policarp, que llavors era un peó ras, com a director de la fàbrica. Durant el conflicte la seva dona, Ramona Batlle, que era de la Garrotxa, va marxar amb els fills a Olot, ja que les mancances a Barcelona eren més grans. Una separació que es va perllongar durant la Postguerra durant més de vint anys. En finalitzar el conflicte Policarp va recuperar el seu lloc a la fàbrica com a peó.  

 

Per saber-ne més:

  • PRATS BATLLE, Joan i PRATS VILARRASA, Duaita. Records d’una vida. Biblioteca d’Olot, Col·lecció local. 2007